ING

FAQ

Hieronder vindt u alles wat u moet weten om het RTL Z Beursspel spelen. Mocht u onverhoopt met vragen blijven zitten, neem dan contact met ons op.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

U kunt op de knop wachtwoord vergeten drukken. Deze knop vindt u op login pagina. Vervolgens ontvangt u, na het invullen van uw e-mail adres, meteen een e-mail waarmee u uw wachtwoord kunt wijzigen. Het kan zijn dat deze e-mail in een map met ongewenste e-mails terechtkomt. Controleert u voor de zekerheid ook deze map als u geen inloggegevens heeft ontvangen.

Waarom wordt mijn order niet uitgevoerd?

Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • Afhankelijk van de handelstijden van de onderliggende waarde kunt u in aandelen en ETF's handelen van 09:05 tot 17:30. Buiten deze tijden is het wel mogelijk om orders op te geven, deze zullen dan worden uitgevoerd bij aanvang van de handelsdag.
  • Afhankelijk van de handelstijden van de onderliggende waarde kunt u in Sprinters handelen van 09:05 tot 17:30 of tussen 08:00 en 22.00. Buiten deze tijden is het wel mogelijk om orders op te geven, deze zullen dan worden uitgevoerd bij aanvang van de handelsdag.
  • Het is mogelijk dat u van een aandeel, ETF of Sprinter nog een open positie in uw portefeuille heeft. U kunt niet meer dan 25% van uw kapitaal in dezelfde onderliggende waarde beleggen.
  • Het is mogelijk dat een order op het moment van opgeven niet meer dan 25% van eenzelfde onderliggende waarde vertegenwoordigd. Wanneer de waarde van het aandeel, ETF of Sprinters stijgt voordat de order wordt uitgevoerd kan de 25% regel worden overschreden, dan zal de order niet worden uitgevoerd.
  • Het is mogelijk dat u een limiet order hebt ingelegd en dat het limiet niet is bereikt.

Hoe komt het dat een aangekochte Sprinter beëindigd is zonder dat het stop loss-niveau is bereikt?

In het RTL Z Beursspel is het niet mogelijk dat een Sprinter wordt beëindigd zonder het stop loss-niveau te raken. Wel kan het voorkomen dat een Sprinter nadat het stop loss-niveau is bereikt nog verhandelbaar is in het RTL Z Beursspel. Dit komt doordat Sprinters niet altijd direct uit het spel verwijderd kunnen worden.

Het gevolg is dat het nog enige tijd mogelijk is te handelen in de Sprinter terwijl dit eigenlijk niet meer mogelijk zou moeten zijn. Zodra de Sprinter uit het RTL Z Beursspel is gehaald, worden alle trades die in deze Sprinter zijn gedaan nadat het stop loss-niveau bereikt is, teruggedraaid.

Hoe kan het dat een Sprinter met een onderliggende waarde die niet op de Euronext Amsterdam noteert (bijvoorbeeld Apple) toch beweegt tijdens Nederlandse beurstijden?

Afhankelijk van de handelstijden van de onderliggende waarde kunt u in Sprinters handelen van 09:05 tot 17:30 of van 08:00 tot 22:00. Er zijn echter onderliggende waarden bijvoorbeeld de Nikkei, Goud, EUR/USD, Dow Jones, Apple etc. die (ook) buiten de beurstijden van Euronext Amsterdam om worden verhandeld.

Sprinters op deze onderliggende waarden kunnen buiten de beurstijden van Euronext Amsterdam wel het stop loss-niveau bereiken, maar niet worden verhandeld bij ING Sprinters. Aangezien ING wel Sprinters op deze onderliggende waarden wil aanbieden, prijzen we dergelijke Sprinters bijvoorbeeld op de future op deze onderliggende waarde (Nikkei) of op een minder liquide notering van het aandeel in een ander land (Apple; Duitse notering).

Waarom hebben sommige Sprinters geen restwaarde?

Bij een Sprinter BEST is de restwaarde altijd 0. Dit komt omdat het financieringsniveau en het stop loss-niveau gelijk zijn. Bij een klassieke Sprinter kan het ook voorkomen dat de restwaarde 0 is. Dit kan in het geval van een Sprinter Long gebeuren wanneer de onderliggende waarde een scherpe daling vertoond waardoor de Sprinter Long wordt afgewikkeld tegen een koers die onder het financieringsniveau ligt.

In het geval van een Sprinter Short geldt het tegenovergestelde. Wanneer de onderliggende waarde een scherpe stijging vertoond kan het voorkomen dat de Sprinter Short wordt afgewikkeld tegen een koers die boven het financieringsniveau ligt. Dit resulteert in een restwaarde van 0.

Is het mogelijk om mijn account te resetten?

Tijdens het beursspel is het niet mogelijk om uw account te resetten. Dit zou oneerlijk zijn tegenover andere spelers van het beursspel.